Khaz'al Ostrza
Dobra ty wybierz gdzie waczymy
Żeby był klimat - walczymy nocą na starym wiejskim cmentarzu, dookoła tylko nagrobki i pojedyncze krypty rodzinne, a poza obrębem cmentarza las.
Klimacik jest, to wyciągam swoją egzotyczną kosę i wbiegam między nagrobki.
Khaz'al Ostrza
a ja jako ze nic innego mi nie pozostalo wyciagam Pierwotne Ostrze i znikam wśród nagrobków.
Przemykam między rzędami nagrobków pochylony i rozglądam się dookoła. Kosa trochę zawadza, ale trzymam ją nisko, żeby nie lśniła światłem Księżyca. Powoli kieruję się w pewną konkretną stronę.
Khaz'al Ostrza
Zaczynam się przesuwać powolutku w stronę środka cmentarza jednocześnie zasłaniając się Ostrzem. Cosik robię.
Ty przesuwasz się w stronę środka, a ja tymczasem przeskakuję przez murek (tam się kierowałem) i znikam w lesie. Wbiegam kilkadziesiąt metrów w głąb, wspinam się na drzewo i w miarę skromnych możliwości staram się szykować pułapkę. Dookoła jest tak ciemno, że ledwo widać rowy w ziemi i złamane gałęzie.
Khaz'al Ostrza
Aby ci utrudnić zadanie podążam w twoją stronę więc jeżeli sie nie pośpieszysz znajdę cię zanim zastawisz pułapkę.
Korzystając z kosy i swojej wprawy w treningu siłowym szybkimi uderzeniami kosy ostrzę niektóre gałęzie w prawdziwe pale do nabijania. Obracam ostre gałęzie złożone w rowie szpicami do góry (leżały na ziemi, nic nie przenosiłem), zakrywam igliwiem i skaczę na drzewa. Okrążam nieco całe to miejsce chodząc po koronach drzew, po czym przysiadam na grubym konarze i obserwuję teren.
Khaz'al Ostrza
żeby ci uprzykrzyc zycie wykomuje Atak Olbrzyma łącznie z Atakiem z Półobrotu wysyłając falę uderzeniową w twoja stronę . Zaraz potem wsklakuję w las.
"Fala uderzeniowa" w przypadku miecza nie będzie taka mocna - nawet, jeśli poszła po ziemi, to będzie zaledwie małym wstrząsem. Dostrzegam ją, kiedy małe, pozostawione przeze mnie gałęzie podlatują w górę i unikam drżenia, przeskakując na inną gałąź, kiedy "fala" idzie pode mną. Jedyny skutek to drobne zadrapania na dłoni, kiedy oparłem się po przeskoku o korę drzew Parę małych kropli spada na ziemię i to cały skutek tego ataku. Czekam w gotowości i zaczynam się przemieszczać.
Khaz'al Ostrza
nagle słyszysz zbliżający sie szelest .....
Wskakuję w koronę drzewa (już trochę poznałem teren), po czym przeskakuje na jeszcze jedno, i jeszcze. Cały czas trzymam kosę w gotowości i stoję w plątaninie gałęzi, które już znam - gdybyś próbował uderzyć znienacka, tylko byś ryzykował potknięciem się i upadkiem w dół. Może nawet na któreś z zaostrzonych gałęzi Ocieram dłonią pot z czoła, posyłając w dół kilka kropli i czekam w napięciu.
Khaz'al Ostrza
Nagle drzewo sie wali a ty zostajesz kilkukrotnie uderzony łańcuchem. Zobaczymy jak sobie poradzisz z serią "pchniec" łańcuchem Andromedy. Nie martw sie nie masz czasu na Chodzenie po Wietrze. Możesz próbować odbijać ciosy jednak "atakuje" cie tez wiążący łańcuch
Najlepszą obroną jest atak Planowałem trochę z tym poczekać, ale lepiej już teraz wykorzystam moją pułapkę. Najpierw jednak parę szczegółów co do mojej obrony:
Bane napisał:
stoję w plątaninie gałęzi
...mam więc czas na dojrzenie między nimi łańcucha i otoczenie się obronnym młyńcem kosy, który odpycha pierwsze pchnięcia. Spoko, pamiętam o chwytającym łańcuchu. A teraz pułapka :
Bane napisał:
gdybyś próbował uderzyć znienacka, tylko byś ryzykował potknięciem się i upadkiem w dół.
Więc przyjmuję, że stoisz na ziemi. To zresztą nie ma zbytniego znaczenia...
Bane napisał:
Jedyny skutek to drobne zadrapania na dłoni, kiedy oparłem się po przeskoku o korę drzew Parę małych kropli spada na ziemię
Bane napisał:
Ocieram dłonią pot z czoła, posyłając w dół kilka kropli
To nie była krew, tylko ogniste krople stworzone dzięki Duchowi. Podpalają one te sterty suchych, ostrych gałęzi o których pisałem poprzednio. W dodatku kiedy drzewo zaczyna się przewracać, posyłam w ten stos kulę ognia jedną dłonią. Wszystko zaczyna się palić, ale ja stoję na drzewie i te płomienie mnie nie dosięgają. Do tego uderzam strumieniem ognia w miejsce, skąd atakuje łańcuch (cały czas się broniąc). Pod tym trafieniem najbliższe drzewa eksplodują i upadają. A w dodatku...
Bane napisał:
ostrzę niektóre gałęzie w prawdziwe pale do nabijania. Obracam ostre gałęzie złożone w rowie szpicami do góry (leżały na ziemi, nic nie przenosiłem)
Ostrzyłem gałęzie drzew, a przestawiałem te leżące na ziemi. Kiedy więc drzew upadają, są jak najeżone pale Do tego pamiętaj, że
Bane napisał:
Dookoła jest tak ciemno, że ledwo widać rowy w ziemi i złamane gałęzie.
Więc nie mogłeś tego wcześniej wykryć. Podsumowując: Nagle znajdujesz się w piekle płomieni, upadających, zabójczych drzew i strumieni ognia A pamiętaj, że nawet Duch Zjednoczenia + Pierwotne Ostrze + Duch Boskiej Wody nie czynią nieśmiertelnym - trafienie w twarz ogniem pod ciśnieniem sprawi, że poprzez zatoki trafi on do wnętrza ciała i spali narządy wewnętrzne, a to jak najbardziej śmierć Z MOJEJ ręki
Khaz'al Ostrza
I tu wpadłeś wiem, że to połączenie nie czyni nieśmiertelnym
i dlatego na nim nie polegam..... nie zapominaj o moich "cos robie" ...... był to między innymi Duch Nieziemskiej Energii ...... jestem ciekaw jak przed tym się obronisz ....... i co mnie obchodza płomienie drzewa, itd......... Łancuch Andromedy wystarczy...... i jestem ciekaw jak sobie poradzisz z tym ......... Ostrze cały czas było wbite tuz obok mnie ... więc jezeli rozpętałes wokół mnie piekło ..... znalazłem sie w niebezpieczenstwie... i wiesz co to znaczy ..... rzucam Łańcuch Andromedy i jednocześnie chwytając Ostrze wykonuje Chodzenie po Wietrze w poblize ciebie, a nastepnie .... Burza Ostrzy zamienia cie w kilka krwawych ochlapów ....
I wiem gdzie jestes dzieki Ostrzu